Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο Conte, αυτή είναι η Juve

Άρθρο του Nino Ori από το ju29ro.com που εξηγεί υπέροχα ποιοί είμαστε
Η φωτογραφία είναι από το Livorno-Juventus 0-2 και αντιπροσωπεύει καλύτερα απ' ο,τιδήποτε την αξία και τη δύναμη της ομάδας και τη νοοτροπία αυτού που την καθοδηγεί. Την ώρα που, δικαίως, τα παιδιά πανηγυρίζουν, ο Conte σκέφτεται ήδη την επόμενη στιγμή, τον επόμενο στόχο. Αυτός είναι ο Conte. Ο σωστός άνθρωπος για τη Juve.

Στη Juve έτσι σκεφτόμαστε. Πανηγυρίζουμε για μια στιγμή και έπειτα ξαναπιάνουμε δουλειά προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον επόμενο πανηγυρισμό. Στη Juve δουλεύουμε, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι τα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα μόνον της δουλειάς που έχουμε κάνει.

Η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε μας και τους άλλους; Οι άλλοι, όταν νικάνε είναι επειδή είναι οι πιο δυνατοί. Όταν χάνουν είναι πάντα εξ αιτίας εξωτερικών παραγόντων: διαιτητές, συνωμοσίες, η-Juve-που-κλέβει και διάφορες άλλες μαλακίες. Εμείς ξέρουμε καλά ότι το να νικήσουμε ή να φτάσουμε έβδομοι εξαρτάται πάντα και πάντως μόνον από μας.

Γι' αυτό, οι άλλοι, έχοντας ένα βολικό άλλοθι για τις ήττες τους, δεν προσπαθούν να βελτιωθούν... και αν δεν δουλεύεις για να βελτιωθείς, σπάνια κερδίζεις.

Ενώ εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ήττες μας και αναγνωρίζουμε την αξία των νικών μας. Γνωρίζουμε πως όλα εξαρτώνται από το πόσο και πώς δουλεύουμε και όχι από ποιος ξέρει ποιές εξωτερικές συνωμοσίες. Και επομένως κερδίζουμε τα διπλά από τους άλλους.

Η επιτυχία δεν θέλει εξηγήσεις, η αποτυχία δεν επιδέχεται δικαιολογίες.

Μακροζωία στην ψυχολογία θύματος των άλλων -είναι, μαζί με τη δουλειά μας, μεταξύ των εγγυήσεων των νικών μας.

Πηγή: ju29ro.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Conte: ρεκόρ μιας Juve προορισμένης να μείνει στην ιστορία

Οι λιγότερες ήττες, η καλύτερη άμυνα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι συνεχίζοντας με αυτό το ρυθμό οι Juve του Conte μπορούν να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο
"Μακροζωία στον εχθρό προκειμένου να παρακολουθεί τη νίκη μας"
H Juve του Antonio Conte συνεχίζει να καταπίνει χιλιόμετρα, να νικά, να βάζει γκολ (και να μην δέχεται), να είναι το πρώτο φαβορί. H στατιστική (που δεν λέει πάντα την αλήθεια αλλά λέει πολλές αλήθειες) αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή του Antonio Conte σε αυτή την πορεία.

Στην μακριά και ένδοξη ιστορία της Madama, οι προπονητές που οδήγησαν την ομάδα για πάνω από 100 ματς, είναι μόλις 11. Ο Conte είναι 8ος στη σειρά έχοντας πιάσει τον Ancelotti και έχοντας ήδη ξεπεράσει, με 114 παιχνίδια στον πάγκο, το Fabio Capello (σταμάτησε στα 105). Μια ματιά στη στατιστική δείχνει ότι είναι ο προπονητής με τις λιγότερες ήττες (μόλις 11 έναντι 13 του Capello που ακολουθεί), ένα ποσοτικό στοιχείο που αν η Juve εξακολουθήσει να πορεύεται με αυτό το ρυθμό και ο Conte μείνει για χρόνια στο τιμόνι της (μακάρι) μπορεί να τον οδηγήσει στη δημιουργία ενός εξαιρετικού ρεκόρ. Ο Lippi, ας πούμε, έχει 405 παιχνίδια (3,5 φορές τα ματς του Conte) και μετρά 74 ήττες.


Προπονητής Π Ν Ι Η ΓΜ ΓΔ Τίτλοι
 1  Trapattoni Giovanni 596  319  181  96  969  478  14 
 2  Lippi Marcello 405  227  104  74  712  383  13 
 3  Herrera Heriberto 215  100  73  42  265  156 
 4  Parola Carlo 210  122  38  50  416  233 
 5  Rosetta Virginio 172  80  50  42  304  203 
 6  Carcano Carlo 161  111  27  23  387  165 
 7  Vycpalek Cestmir 159  80  57  22  261  139 
 8 Conte Antonio 114  73  30  11  212  81 
 9 Ancelotti Carlo 114  63  33  18  185  101 
 10  Capello Fabio 105  68  24  13  181  81 
 11  Zoff Dino 104  53  34  17  168  102 

Π: παιχνίδια, Ν: Νίκες, Ι: Ισοπαλίες, Η:: Ήττες, ΓΜ: Γκολ που Μπήκαν, ΓΔ: Γκολ που Δέχθηκε

Αντίστοιχα συμπεράσματα βγαίνουν αν κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα στατιστικά, από τις νίκες μέχρι τα
γκολ. Η Juve του Conte έχει δεχθεί 81 γκολ, όσα εκείνη του Capello (σε λιγότερα παιχνίδια) και έχοντας σημειώσει περισσότερα από εκείνη (212), έχοντας επομένως ένα ποσοστό καλύτερο: Η Juve του Conte βάζει 1,84 γκολ ανά παιχνίδι έναντι 1,75 των Juve του Lippi, 1,72 των Juve του Capello και 1,62 των Juve του Trapattoni. Καλύτερος ο μέσος όρος της Juve του Carcano -της Juve των 5 συνεχόμενων scudetti- που με 387 γκολ σε 161 παιχνίδια έχει μέσο όρο 2,4 γκολ ανά παιχνίδι.

Ανάλογα συμπεράσματα βγαίνουν και από την άμυνα. Η Juve του Conte έχει δεχθεί 81 γκολ σε 114 παιχνίδια, πετυχαίνοντας ένα μέσο όρο 0,71 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι. έναντι 0,77 των Juve του Capello, 0,80 των Juve του "αμυντικού" Trapattoni, 0,94 των Juve του Lippi και 1,02 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι της Juve του Carcano.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Juve με τον Conte έχει τους καλύτερους οιωνούς για να μπει στην ιστορία. Έχει το χαρακτήρα, έχει το DNA bianconero, χρειάζεται μια ενίσχυση ακόμα για να ξαναφτάσει και στην κορυφή της Ευρώπης. Και είναι πολλά αυτά που δείχνουν ότι η διοικητική (άρα και οικονομική) διαχείριση μπορούν να διασφαλίσουν αυτή την προοπτική.

Πηγή: JuWorld.net

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

#SalutatelaCapolista, οριστικά!!!

Το 2-0, χωρίς την άμυνα μας, στο Livorno έφερε την 5η συνεχόμενη νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ και την πρώτη θέση που, μετά το Roma-Cagliari 0-0 της Δευτέρας έγινε οριστικό. Πάμε για το 32ο scudetto!!!
Τα γκολ των Llorente και Tevez (σε άσιστ του Ισπανού) δίνουν στη Juve "αέρα" 6 βαθμών επί της Napoli  μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα των partenopei από την Parma. Και, βέβαια, μια πρωτιά με δυο βαθμούς διαφορά, μέχρι να παίξει αύριο βράδυ (με το άγχος, πλέον, όλο δικό της) η Roma με το Cagliari.
Το δημοσίευμα στο
Mediaset...

Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την αποφασιστικότητα της ομάδας που έπαιξε χωρίς τη βασική της άμυνα (ο Vidal έδειξε την αξία του και στην άμυνα) όπως και τη συνεχή πρόοδο στη συνεννόηση Llorente-Tevez, του διδύμου που το καλοκαίρι χλευαζόταν ως "ο όμορφος" και "ο υπέρβαρος"... Το Mediaset που έβλεπε προβλήματα τον Αύγουστο και σχεδόν χλεύαζε τον Ισπανό, τώρα, μετά το ματς, έφτασε στο άλλο άκρο της υπερβολής παρομοιάζοντας τον γκολ του Llorente με εκείνα του Van Basten... Την έχουμε ξαναδεί τη δημοσιογραφική ελαφρότητα: είναι τόση που θα πρέπει να μην μας κανει πια εντύπωση. Και, κυρίως, δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει.

Μετά το στραβοπάτημα στη Φλωρεντία (όλο και περισσότερο φαίνεται πως εκείνη η απίστευτη ανατροπή ήρθε γιατί οι bianconeri είχαν ήδη το μυαλό στην Ευρώπη), 5η νίκη στη σειρά χωρίς ο (500 παρουσίες στην A) Buffon να δεχθεί γκολ εδώ και 459' παιχνιδιού. Και έπειτα, ήρθε και ένα νέο ρεκόρ για τη νέα εποχή Juve: 34 βαθμοί σε 13 ματς, 2 περισσότεροι από πέρυσι. Οι απαντήσεις, για άλλη μια φορά, δίνονται στο γήπεδο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε περιστασιακά, ούτε βάσει των συναισθηματικών αντιδράσεων που συχνά οδηγούν ακόμα και τους φιλάθλους στο μηδενισμό της προσπάθειας που γίνεται. Η Juve απαντά, πάντα με σοβαρή δουλειά και μέθοδο (μέθοδο Antonio Conte).

Καλή δουλειά από Marotta-Paratici

Να κρατήσουμε απ' αυτή την αγωνιστική το 7ο γκολ (με μόλις 674 λεπτά παιχνιδιού) του
Domenico Berardi (αλλά και εκείνο του Zaza) με τη Sassuolo -το δίδυμο Marotta-Paratici δείχνει ότι στο μεταγραφικό επίπεδο δουλεύει με προοπτική και επενδύει καλά. Τόσο από καθαρά τεχνική- ποδοσφαιρική σκοπιά όσο και από οικονομική. Το να καταφέρνεις να ψωνίζεις τζάμπα ή φτηνά (Pirlo, Pogba, Vidal) είναι εξίσου σημαντικό με το μεγάλωμα ταλέντων στα νεανικά σου τμήματα ή, την ανακάλυψη πιτσιρικάδων με μέλλον σε άλλους συλλόγους. Τα κρατάς παρκαρισμένα σε άλλους συλλόγους όπου μπορούν να παίξουν πολύ περισσότερο απ' όσο θα έπαιζαν στη γεμάτη πρωταθλητές Juve, και όταν έρθει η ώρα, είτε έχεις ένα νέο πρωταθλητή για το δικό σου μέλλον ή έχεις μια καλή πηγή εσόδων πουλώντας -κάτι που είναι εξίσου σημαντικό- αν θεωρείς ότι δεν σου κάνει.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μείον ένα και ερχόμαστε!!!

Μεγάλη νίκη από μια μεγάλη Juve με 3-0 επί της Napoli
Να 'ναι καλά και ο 19χρονος Berardi (ανήκει στη Juve) που έγραψε για το Sassuolo το 1-1 με τη Roma στο 94'. Έτσι τα γκολ (και τι γκολ!) των Llorente, Pirlo, Pogba, σε συνδυασμό με την απόδοση των Buffon, Asamoah, Bonucci, Barzagli, Isla, έδωσαν στους bianconeri μια μεγάλη νίκη απέναντι στη μέχρι το απόγευμα ομόβαθμη Napoli φέρνοντας τη Juve στον έναν βαθμό από τη Roma την οποία η ομάδα του Conte περιμένει στο Juventus Stadium στις 6 Ιανουαρίου -και να δούμε μήπως η διαφορά είναι στον ένα βαθμό υπέρ μας. Forza Juve, sempre e per sempre!!!
Αυτός ήξερε τι τους περίμενε...

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

#FinoAllaFineForzaJuventus

Αφετηρία και όχι τερματισμός το 2-2 με τη Real Madrid
O Conte έχει δίκαιο, στην Champions League θερίσαμε πολύ λιγότερα απ' όσα σπείραμε. Και έπειτα, εναντίον της Juventus σε όλα τα ματς στην Ευρώπη όλοι οι τερματοφύλακες ήταν απλά τέλειοι... To 2-2 με τη Real Madrid (τιμή σε Vidal, Lorente για τα γκολ αλλά και Tevez, Barzagli, Pirlo, Marchisio, που άξιζε το γκολ), σκορ που μας πέφτει κάπως στενό, δείχνει το άλλο που είπε ο Conte: ότι τελικά στο γήπεδο δεν κατεβαίνουν τα εκατομμύρια αλλά οι ομάδες. Οπότε, έχουμε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια απ' όσα φαίνονται τώρα.