Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Pogboom, άλλα 3 βήματα της Juve προς το 32o scudetto

Από τον Γάλλο το γκολ του 1-0 επί μιας Bologna που έπαιξε με 10 παίχτες μπροστά στον τερματοφύλακά της... 17η νίκη σε 17 εντός έδρας παιχνίδια, μεγαλώνει το ρεκόρ στη Serie A.
Δυνατό ξεκίνημα για τη Juve που υπό συνεχή βροχή έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ με τον Pogba στο πρώτο τέταρτο απέναντι σε μια Bologna που είχε ανάγκη τους βαθμούς μετά την απογευματινή νίκη του Sassuolo στο γήπεδο του ChievoVerona που έφερε σε ισοβαθμία τις δυο ομάδες στο όριο της ζώνης υποβιβασμού. Επιστροφή του Barzagli που ενόψει του ημιτελικού με τη Benfica δοκίμασε το ρόλο του οργανωτή ενώ Pogba και Marchisio (που έφτασε τα 200 παιχνίδια στη Serie A) έβγαιναν ως κρυφοί επιθετικοί με τον Principino να φτάνει κοντά στο γκολ στο ημίωρο και ενώ ο Pirlo είχε δημιουργήσει είδηση έχοντας αποτύχει δυο φορές να σκοράρει από φάουλ... Τέταρτη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 37': βαθιά μπαλιά του Pirlo, κατεβασιά του φορμαρισμένου Giovinco που από πλάγια θέση κοντά στη γραμμή του άουτ έψαξε τον (λίγο αργό απόψε) Llorente ο οποίος δεν πρόλαβε, όπως δεν πρόλαβε κανείς τη σέντρα του Asamoah στη λήξη του ημιχρόνου. Θεατής χωρίς εισιτήριο ο Buffon σε ένα πρώτο 45λεπτο που βρήκε τη Bologna σχεδόν να μην περνά τη γραμμή της σέντρας ενώ η Madama πίεζε χωρίς πάντως να φτάσει σε βιομηχανική ποσότητα κλασικών ευκαιριών... Καλοί οι αμυντικοί, ανύπαρκτος ο Isla στα πόδια του οποίου βρέθηκε η πρώτη (σχετική) ευκαιρία του δεύτερου μέρους -η Bologna σώθηκε από την έξοδο του τερματοφύλακά της...
O Bonucci στην curva

Και ενώ ο τιμωρημένος Bonucci παρακολουθούσε το παιχνίδι ανάμεσα στους Drughi, αποδιεκνύοντας πόσο tifoso της ομάδας έχει γίνει, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι συμπαίκτες του στο γήπεδο συνάχισαν να αγωνίζονται εναντίον 11 παιχτών στην άμυνα (όπως στήνει, δηλαδή, πάντα τις ομάδες του στο Τορίνο ο Ballardini). Στο 55' το φάουλ του Pirlo (το κέρδισε ο Giovinco) ήταν καλύτερο από του πρώτου μέρους αλλά και πάλι δεν έφτασε το γκολ... Η ομάδα του Ballardini είχε παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια να ανοιχτεί, να κάνει παιχνίδι... Και τελικά στο 64' ο Paul Pogba βρήκε το χώρο και με μια βολίδα ξεμπλόκαρε το ματς:1-0. Ένα λεπτό μετά ο Curci αρνήθηκε το 2-0 στον Isla. Η Bologna επιχείρησε, επιτέλους, να περάσει τη σέντρα και πέτυχε να... χτυπήσει ελαφρώς στο 71' ο Marchisio στην πετυχημένη προσπάθειά του να κλείσει τον Χριστοδουλόπουλο που ήθελε να σουτάρει προς την εστία του Buffon. Στιγμιαία αντίδραση, ο Buffon συνέχισε να παρακολουθεί ως θεατής ενώ η Juve ξαναπήρε την πρωτοβουλία συνεχίζοντας να πιέζει με ηρεμία. Εγωισμός Pogba στο 79', άουτ. Αλλαγή από τον Conte στο 80': στη θέση του Isla o Padoin και μια, δεν την λες ακριβώς επέμβαση του Buffon στο 82' σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου που προσπαθούσε να βγάλει την ομάδα του κάτω από τη σέντρα...Σέντρα του Padoin στο 87', κεντρικό το σουτ του Pogba, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Curci... Στο 88' ο Vidal στη θέση του Giovinco που είχε χτυπήσει. Πέντε λεπτά καθυστερήσεων, απεγνωσμένη προσπάθεια της Bologna να φτάσει στην ισοπαλία για να σωθεί -ένα λάθος του Llorente βρήκε τον Chiellini έτοιμο να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο +8 παραμένει η διαφορά

Μια κρίσιμη νίκη απέναντι σε μια Bologna που κυνηγούσε την ισοπαλία για να σωθεί (αυτή τη στιγμή το Sassuolo είναι, με 28 βαθμούς, ισόβαθμό της αλλά από πάνω της ενώ η Bologna πέφτει). Στους 90 βαθμούς η Juve, 11 βαθμούς από τη Roma που το βράδυ παίζει στο Franchi με τη Fiorentina και δεν χρειάζεται καν να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει. (update) Απλώς, όπως δήλωσε ο Chiellini, "η Roma μας κάνει να ευχαριστιόμαστε αυτό τον τίτλο"! (update 2) H Roma νίκησε 1-0 τη Fiorentina και έμεινε 8 βαθμό πίσω από τη Juve, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος. Καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: