Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Νίκη της Juve, του Juventus Stadium, των tifosi

Mε  το γκολ του Padoin ήρθε η 18η νίκη σε 18 εντός έδρας παιχνίδια (1-0 με την Atalanta) ενώ η εξέδρα έδινε μαθήματα κατακτώντας το δικό της scudetto
Το Juventus Stadium και οι tifosi bainconeri έκαναν απόψε τη διαφορά. Εκεί που όλη η Ιταλία από το σάββατο το βράδυ συζητά για τις ασχήμιες στον τελικό (πυροβολισμοί, ultras που σχετίζονται με την camorra να κρατούν "ομήρους" παίχτες, ομάδες και αρχές, σφυρίγματα την ώρα του εθνικού ύμνου), το Juventus Stadium τιμούσε με ένα πανό τους πεσόντες της Superga (την ομάδα του μεγάλου Torino) -γεγονός που δεν αμαυρώθηκε από το ότι αναρτήθηκε και άλλο πανό "ο θάνατος όπως και ο σεβασμός είναι ίδιος για όλους, η τιμή ανήκει μόνον στους νεξκρούς bianconeri"- ενώ όλο το γήπεδο τραγουδούσε τον ύμνο του Mameli. Juventus Stadium, ένας άλλος κόσμος.

Αμέσως μετά, η σκέψη της εξέδρας πήγε στον Antonio Conte: "μείνε μαζί μας", η ιαχή ολόκληρου του γηπέδου και standing ovation για τον αιώνιο capitano που οδηγεί από τον πα΄γκο την ομάδα στη συγγραφή νέων ιστορικών σελίδων δόξας. "Συγχαρητήρια παιδιά, η ιστορία συνεχίζεται", η ευχή μέσω twitter ενός άλλου capitano, του Alessandro Del Piero.

Στο γήπεδο, με πολλές αλλαγές (ο Storari στη θέση του Buffon, επιθετικό δίδυμο Giovinco-Osvaldo και Padoin, Peluso στην αρχική ενδεκάδα) η πρωταθλήτρια Ιταλίας για 32η φορά δημιούργησε ευκαιρίες χωρίς να σκοράρει ενώ με το πέρασμα της ώρας οι bergamaschi ξεθάρρεψαν επιχειρώνατς να δημιουργήσουν κινδύνους. Ο Quagliarella στη θέση του Giovinco με την έναρξη του δευτέρου μέρους, προσπάθησε και αυτός για το γκολ όπως και ο Pogba που δοκίμαζε τα μακρινά σουτ. Άτυχος ο Osvaldo που δεν κατόρθωσε να σκοράρει ως το 64' που μπήκε στη θέση του ο Tevez -ο οποίος κυνηγά την πρωτιά στη λίστα των σκόρερ έχοντας μείνει δυο γκολ πίσω από τον Immobile- φτάνοντας αμέσως κοντά στο γκολ μετά από διπλή απόκρουση του Consigli σε σουτ Quagliarella και Pogba. Μέχρι που στο 82' ο πρώην της Atalanta, Simone Padoin άνοιξε το σκορ (και έδειξε το τρία με τα δάχτυλα) αποτρέποντας την πιθανότηατ ενός 0-0 που η Juve είχε 60 παιχνίδια να φέρνει. Το δεύτερο γκολ του Padoin με τη Juve στη Serie σφράγισε την 18η νίκη σε 18 εντός έδρας παιχνίδια, επιμηκύνοντας το ιστορικό ρεκόρ -απομένει η νίκη με το Cagliari για να γίνει το απόλυτο ρεκόρ. Στα τελευταία λεπτά, ο Conte έβαλε και τον Pepe (στη θέση του Lichtsteiner) που είχε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από το παιχνίδι με τη Lazio το Νοέμβριο 2012. Χαμένη ευκαιρία του Tevez στις καθυστερήσεις. Κρίμα!

H Juve ετοιμάζεται για το Olimpico της Ρώμης έχοντας φτάσει τους 96 βαθμούς, 11 περισσότερους από τους giallorossi -που δηλώνουν ότι θέλουν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια για να... αποδείξουν ότι δεν είναι κατώτεροι της!- και 27 βαθμοί διαφορά από την 3η Napoli! Η διαφορά τερμάτων έφτασε στο 76-23, καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα (μαζί με της Roma). 31 νίκες συνολικά σε 36 παιχνίδια!

Στα παρασκήνια, ο Nedved αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Mino Raiola να αφήσει τον Pogba ακόμα στη Juventus ενώ όσον αφορά το πρόβλημα με το γόνατο του Vidal αύριο αναμένεται να αποφασιστεί στην Ισπανία, με τους γιατρούς της Χιλής, αν θα υποβληθεί σε εγχείριση μηνίκσου ο Vidal ώστε να προλάβει το Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: