Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Déjà vu...

England-Italia 1-2 με τον Pirlo MVP, σκόρερ τους Marchisio, Balotelli
Εικόνες -που εμείς οι juventini ήδη έχουμε δει τόσες και τόσες φορές- από αυτή την περίεργα στημένη από τον Prandelli Italia, που έπαιζε χωρίς τον τραυματία Buffon (για να είμστε έντιμοι, ο Sirigu δεν μας έκανε να τον κλάψουμε, ας τον αφήσουμε να συνέλθει). Στο 23'΄ο βράχος Barzagli, έσωσε την εστία, στο 35' μαγική προσποίηση Pirlo που έκρυψε τη μπάλα αφήνοντας την να περάσει για τον Marchisio και 1-0 από τον Principino. Μόλις 2' κράτησε η χαρά: το λάθος του -επικεικώς μέτριου- Paletta έδωσε την ευκαιρία στον Sturridge να ισοφαρίσει. Νέες μαγείες του σταθερού Pirlo, πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στην εκπνοή του ημιχρόνου που είδε πρωταγωνιστή τον Darmian.

Στο δεύτερο μέρος η Italia πήρε τον έλεγχο και μετά από έξοχο συνδυασμό Candreva-Balotelli ήρθε νωρίς νωρίς, στο 50', το 2-1. Έλεγχος του παιχνιδιού. Και μαγεία του Pirlo στο τέλος που από τα 35 μέτρα έβγαλε νοκ άουτ τον Hart αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί τη χαρά του γκολ. Καθαρό παιχνίδι από τον Chiellini -ούτε κάρτες ούτε φάουλ. Καλή νίκη, φέρνει τη Squadra Azzurra στην κοευφή, με 3 βαθμούς μαζί με την Costa Rica που είχε επικρατήσει με 3-1 επί της Uruguay του Caceres αφήνοντας την στους Ο βαθμούς, μαζί με την Αγγλία.

(Update) To παιχνίδι χάρισε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην Ιταλία: οι 554 πάσες των azzurri ήταν πετυχημένες κατά το 93,19% (προηγούμενο ρεκόρ: 92,72% σε ένα Δανία-Ουρουγουάη 6-1 του 1986). Οι 554 πάσες φέρνουν πρώτη την Ιταλία στο Μουντιάλ με δεύτερη τη Χιλή (523) και τρίτη την Ισπανία (521).

Δεν υπάρχουν σχόλια: